Thursday, July 24, 2014

Favoriti u julu

Postovi koje najviše volim da čitam na blogovima su favoriti mjeseca. Danas vam donosim jedan takav post. Naravno, ako želite detaljnu recenziju bilo kojeg proizvoda, javite mi. :))


S lijeva nadesno:
Essence Stay All Day Concealer- Izuzetno je lagan, lako se blenda, pruža lagano prekrivanje. Koristim ga za područje oko očiju. Essence tvrdi da ovaj korektor traje 16 sati. Iako se ne bih složila s ovim, korektor mi je jako drag i trebam da se bacim u kupovinu novog.
AVON Calming Effects puder je takođe veoma lagan i ugodan na koži, odgovara mi zato što ima dewy finish koji je odličan za moju suhu kožu.
Essence My Base koristim kao iluminator, ovaj proizvod daje divan sjaj koži, i vraća joj svježinu.
Lavera Soft glowing highlighter je u kremastoj formi. Moj je u nijansi Shining Pearl 02. Lavera brend je poznat po tome što proizvodi bio organsku kozmetiku što je svakako plus.



























Essence Beauty Beats rumenilo u nijansi Groupie at Heart je svilenkasto rumenilo za svježi izgled. Ima divan sjaj bez šljokica.
Catrice LE krem rumenilo u nijansi C02 Rockby- Idealano mi je za ljeto, pošto je veoma pigmentirano, nanosim ga bockalicom.
L'Oreal Maquillage u nijansi Accord Parfait koje je u tester izdanju. Veoma lijepa boja koja nije previše pigmentirana. Sadrži sitni šimer u sebi, koji na licu nije toliko primjetan.
Catrice LE Rocking Royals u nijansi C01 Punk Up The Royals je moje omiljeno Catrice rumenilo. Na slici su boje malo isprane jer svjetlost nije bila pravedna prema njemu.


























Catrice Made to Stay su moje omiljene krem sjene. Odlične su  zato što nemam potrebu da prije njih nanesem bazu. Sjena sa slike je u nijansi Jenifer's Goldrush koju sam koristila u prethodnom postu za LOTD.
Essence Balletina Backstage u nijansi 01 Dance the Swan Lake je odlična baza, koliko je volim govori i to da mi mi je ovo već drugi put da je kupujem.


























Basic ružu nijansi 04 jejedna od onih koje skoro na svakome izgledaju dobro. Jedan je od mojih omiljenih ruževa. Možete ga nabaviti u Didacu.
AVON Perfect Kiss u nijansi Peach Peck kremast i jako ugodan na usnama, koji upravo zbog svoje teksture nije baš dugotrajan, ali mi to ne predstavlja veliki problem.
Catrice LE C02 Holly Rose Wood pruža mat finiš. Prije nanošenja ovog ruža obavezno hidriram usne.


























Essie magnetni lakovi iz kolekcije Repstyle su jedini magnetni lakovi koji "rade" svoj posao. Dugotrajni su i toplo ih preporučujem.


























Za kraj jedan random favorit Jogobella Musli koja mi je ovih dana odlična alternativa za doručak.


Love, 
Merima


4 comments:

  1. Pa ti mi pravi blogger postala :P
    I just love everything you showed, oh and remind me to steal that AVON Perfect Kiss next time I'm at your place :P
    Love, Tasha :*

    ReplyDelete
  2. Ja prosle godine kupila Avon Calming Effects puder u nijansi pale pink i nisam bila nikako zadovoljna jer verovatno zato sto nemam suvu kozu. Ali cak mi nije ni pokrivao flekice koje imam, kao da sam stavila obicnu kremu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam svijetlu kožu i ova nude nijansa mi je savršena, a koristim ga kada nemam strašnih problema sa licem. Inače, muku mučim sa suhom kožom iako mi je T zona malo masnija, tako da kombinujem proizvode za suhu i masnu kožu. Ne znam jesi li koristila L'OREAL-ove pudere, definitivno pružaju bolju prekrivenost. :)

      Delete