Thursday, September 25, 2014

Autumn Lips

Pozdrav svima!

Svako godišnje doba ima svoje čari pa tako i jesen. Volim ovo godišnje doba jer tada nosim tamnije ruževe koji se jako lijepo slažu sa ostatkom prirode. Obično su to nijanse koje reprezentiraju lišće koje mijenja boju ili tamne nijanse koje nagovještavaju skori dolazak zime.

Ne krijem ljubav prema ruževima posebno ne na blogu. Za ovaj post sam odabrala 8 nijansi koje ću najčešće koristiti tijekom ove sezone.(suzdržala sam se da ne odaberem više) Slijedi mnogo slika. :)






S lijeva nadesno:

Manhattan 54K  X-Treme Last & Intense Red- Je jedan od mojih omiljenih ulova. Ima kremastu teksturu koja nakon desetak minuta na usnama postaje mat. Veoma lijepa braonkasto crvena boja koja u sebi ne sadrži šimer. Sigurna sam da ću je često nositi ove sezone. :)

Essence Longlasting Lipstick 09 Wear Berries!- Nježna nijanansa koja će biti odlična za početak jeseni. Ima kremastu teksturu i ne sadrži šimer.

Catrice LE Velvet Lip Colour Hollywood's Fabulous 40ties C01 Red Butler- Kremast ruž u berrie nijansi koja ne sadrži šimer. Ima mat finiš.

Astor Rouge Couture 208 Red Vinyl- Jedna od "onih" nijansi za hrabre. Najtamniji ruž koji imam u svojoj kolekciji je u braon nijansi koja ima crvene podtonove. Ima kremastu teksturu bez šimera.

Astor Rouge Couture 304 Nude Silk- Kremasta nude nijansa koja ima frosted finiš sa jako sitnim šimerom u sebi.

Astor Soft Sensation 460- Kremasti ruž u veoma lijepoj mutiranoj narandžastoj nijansi koji ne sadrži šimer.

Astor Soft Sensation 360- Ova nijansa je navodno dupe za MAC Rebel ruž. Ima kremastu teksturu i ne sadrži šimer.

MaXFactor 853 Chilli- Crvena nijansa koja sadrži narandžasti šimer i ima kremastu teksturu.

Swatchevi:



Koje su vaše omiljene nijanse za ovo godišnje doba? 


6 comments:

  1. Inače ne volim mnogo jesen, ali volim da se oblačim slojevito i da nosim tamnije ruževe. Najviše volim bordo i tamno ljubičaste nijanse, mada se ne ograničavam previše i dešava se i da nosim "ljetne" nijanse, zavisi od raspoloženja. Jako mi se sviđa Astor 360 i moram pogledati nijanse čim odem do drogerije koja drži Astor stalak, a nije mi baš blizu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadajmo se da će jesen biti sunčana. :D
      Tu i tamo i ja zarotiram poneku "ljetnu" nijansu. Astor ruževi su jedni od mojih omiljenih jer su lijepo pigmentirani i imaju širok izbor nijansi. :)

      Delete
  2. I meni je Astor 360 odmah privukao pažnju, pa ću prvom prilikom do Astor stalka da vidim uživo :) Tamnije nijanse volim uvijek, bez ozbira na godišnje doba, ali za vrijeme jeseni ipak najviše koristim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nijansa je perfektna. :D Sigurna sam da ćeš se zaljubiti u nju. :))

      Delete
  3. Odličan izbor nijansi!! I sama ih imam nekoliko poredanih za iznosit u jesen i zimu :D. Manhattan ruževe volim, imaju mi prekrasan miris!! Na Astor kozmetiku nisam nikad naišla, ne znam da ih drže u Hrvatskoj..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Ovaj Manhattan ruž je zaista odličan. :)
      Ako uspiješ pronaći Astor kozmetiku obavezno probaj njihove ruževe ruževe, sjenila koja sam probala i nisu baš nešto. :D

      Delete