Monday, November 3, 2014

Flormar Pretty Compact Taste of Chocolates Recenzija


Pošto u svojoj kolekciji sjenila nisam imala dovoljno neutralnih nijansi, odlučila sam da nabavim jednu takvu paletu. Izbor je pao na turski brend Flormar i njihovu Taste of Chocolates paletu koja me oduševila.
Paleta dolazi u okrugloj ambalaži pink boje koja je izrađena od plastike. Na njoj se nalazi providni dio kroz koji se mogu vidjeti nijanse koje ova paleta sadrži.
Na poleđini se mogu naći informacije o roku trajanja palete, a preporučeni rok trajanja je dvije godine. Ono što je zaista zanimljivo jeste količina proizvoda koja iznosi 14 grama i rekla bih da ju je nemoguće potrošiti. Cijena ove palete je 5 KM
Paleta sadrži četiri nijanse koje se izuzetno lako blendaju, pigmentacija im je odlična, imaju puterasto meku teksturu i veoma malo se truse.
Bijelo sjenilo sadrži shimmer, međutim, kade se sjenilo nanese shimmer je neprimijetan. Ovo sjenilo je odlično za browbone highlight, a u tu svrhu ga i koristim.
Blijedo roza nijansa ima mat završetak i pomalo kredastu teksturu. Koristim je preko cijelog kapka.
Svijetlosmeđa nijansa sadrži shimmer u boji bakra i nanosim je kako bih definisala pregib oka.
Tamnosmeđa nijansa je moja omiljena nijansa iz ove palete. Ima mat završetak i koristim je u vanjskom kutu oka.
Mislim da je suvišno govoriti o pigmentaciji sjenila, (koja su nanesena bez baze) s obzirom da sve vidite na slici. 
Jako sam zadovoljna paletom, kao i prvim susretom sa Flormar brendom. Sigurna sam da ću isprobati još nešto iz njihove ponude. :)

Koji su vaši omiljeni proizvodi Flormar brenda? 





12 comments:

  1. Ja ju imam i odmah mi je postala favorit, a i praktična mi je za putovanja jer taman ima nijanse za potpun look, prljavo bijelu (tako bih ju ja nazvala) također koristim ispod obrva i u unutarnjem kutu oka i super mi je jer je taman toliko svijetla da fino naglasi, a nije prejaka da izgleda nakaradno :D I roza mi je super za brzinski look sam minimalno šminke, taman da malo posvijetli kapak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se s tobom. :) Veoma je lako kreirati look sa ovom paletom. :))

      Delete
  2. Ooo pa ovo je jedan skromni post :)

    ReplyDelete
  3. Probaj sa njihovim rumenilima ili mini paletom rumenilo + bronzer...nećeš se pokajati,a gotovo su nepotrošivi :) paletica mi se čini super i dok je nabave kupujem sebi obavezno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na preporukama! :D Morat ću i to da isprobam. :))

      Delete
  4. Lepe boje i lepa recenzija:) Od Flormara imam olovke za usne,mono senku i ruz iz linije Supermatte - sve je odlicno,preporucujem! Nameravam da kupim i tecni kremasti korektor,cula sam samo pohvale za njega. Flormar je,dakle,cool brend:) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Kristina. :) Flormar je definitivno nadmašio moja očekivanja. :))

      Delete
  5. super im je ova paletica, nema kome je nisam kupila i svi su zadovoljni :D meni ispadala i izrovljena i pukao poklopac i opet nepotrosiva :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može da parira mnogo skipljim paletama. :D Gramaža je najveće iznenađenje. :D

      Delete
  6. Svidja mi se paleta , iskreno iznenadila sam se pigmentacijom,mislila sam da će biti mnogo manja:-)

    ReplyDelete