Thursday, February 19, 2015

Bornprettystore Me Now Generation Long Lasting Lipstick

Napokon sam završila sa ispitnim obavezama pa mogu nastaviti sa bloganjem. Moram se pohvaliti i da sam nabavila badass fotoaparat, pa se još uvijek "učim", stoga mi nemojte zamjeriti ako fokus na fotografijama i nije baš najbolji. Ujedno vas upozoram da je ovo post sa mnogo fotografija. :)
Još u januaru mi je ovaj tečni ruž u nijansi 22 ustupljen u svrhu recenzije sa stranice Born Pretty.
Braća Kinezi su na tubici napisali da je ovo sjaj za usne, što naravno nije tačno jer se radi o tečnom ružu, ali im to nećemo uzeti za zlo. Dolazi u plastičnoj, prozirnoj ambalaži kroz koju se može vidjeti sva ljepota ove nijanse bobičastog voća. U tubici dolazi 4.4 grama proizvoda, i proizvod je upotrebljiv do 2019. godine, iako se ja ne bih previše oslanjala na taj datum. Ruž ima blagi, skoro nezamjetan voćni miris, za koji vjerujem da nikome ne bi trebao smetati. Aplikator ovog ruža je poput aplikatora klasičnih sjajeva za usne, a s obzirom da vam sa ovakvim proizvodom ipak treba malo više kontrole, preporučujem da se poslužite kistom za nanošenje ruža.
Na fotografiji lijevo, ruž je u procesu sušenja, dok je na fotografiji desno ruž sasvim matiran. Moram napommenuti i to da su swatchevi na usnama mnogo realniji u pogledu boje.

Osim što sam zaljubljena u boju ovog ruža, veoma mi se dopada i njegova tekstura, zbog koje nemam osjećaj težine na usnama. Nanosi se ravnomjerno i u veoma tankom sloju. Moja preporuka je ipak da prvobitno usne obrubite olovkom, a potom da pređete na nanošenje samog ruža jer će vam biti teško da ispravite grešku kod ovakvog tipa proizvoda. Ono što braća Kinezi nisu pogriješili, jeste činjenica da je ruž veoma dugotrajan. Na mojim usnama je izdržao 6 sati, a jedina promjena je to što se u unutrašnjem dijelu usana boja izgubila, što se zapravo dešava kod svih proizvoda ovakvog tipa. Takođe, proizvod nakon izvjesnog vremena počinje isušivati usne, što se dešava kod svih mat ruževa, a posebno kod tečnih, ali problem možete riješiti sa malo balzama za usne. Sigurna sam da bi se ovaj proizvod dopao ljubiteljicama tamnijih, mat ruževa, ali ako ne želite da vam ruž isuši usne, zaobiđite ovaj proizvod.

Cijena ovog proizvoda koji dolazi u čak 36 različitih nijansi je $3.50 (5.20KM) što je veoma povoljno. Izbor nijansi možete pogledati na OVOM linku.
Uz kod 2MH10 možete dobiti popust na sve proizvode sa ove stranice, koji već nisu na sniženju.



*PR uzorak




16 comments:

  1. wow, izgleda odlicno! Ali braca kinezi! :D Potrudili su se :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj put stvarno jesu. :D Ugodno sam iznenađena. :)

      Delete
  2. aaaaa divan je, i super je što je mat :D braća kinezi dobro rade :D

    ReplyDelete
  3. Ja imam ovaj tecni ruz u nijansi 13, kupila sam na ebay-u za 1$. Probala sam ga samo tad kad je stigao i bio je katastrofa, nisam ga mogla skinuti sa ruke ni micelarnom, ni mlijekom za skidanje sminke, ni tonikom, jedva sam ga skinula cetkicom kojom inace perem nokte. A na usnama je uzasno izgledao, lijepio se i kako sam ga nanosila na usne tako je aplikator za sobom vukao sloj kao da se ruz raspada na usnama, ne znam kako drugacije da opisem, I sad sam gledala tvoje slike i nisam mogla vjerovati kako izgleda i nasla ga opet i probala i ostala iznenadjena :O Ne razumijem sta mu se desilo ali sam ga lijepo nanijela, ne lijepi se kao prvi put i stoji na usnama iako ih malo steze pa mi nije bas prijatno. Izvini sto sam se raspisala ovoliko ali sam se skroz iznenadila koliko je sad bolji, ne znam sta mu se desilo :D I evo skidam ga micelarnom, malo teze ide, ali skida se boja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si svoje iskustvo podijelila ovdje. :) Čitala sam mnoge recenzije, i saznala da sve nijanse nemaju iste karakteristike. Što se tiče skidanja, primijetila sam da je potrebno sačekati da se ruž u potpunosti osuši, tada na usne stavim samo kap vode i "trljajući" jednu o drugu, s lakoćom ga skinem. Međutim, đavolski ga je teško skinuti ako nije u potpunosti osušen. Tada ne pomaže ni micelarna, niti maslinovo ulje. :D

      Delete
  4. Nijansa je predivna, a svidjele su mi se još neke. Baš mi se sviđa što je mat, a Kina nije razočarala ovaj put. :P Definitivno kupujem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna, i ja sam zapikala još par nijansi pa ću ih naručiti. :D

      Delete
  5. Au ovo izgleda predivno, ovakvu boju sam dugo trazila, bas cu da pogledam kakve sve imaju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boja je zaista zanimljiva, na direktnoj svjetlosti je crvena, dok je u sjeni ljubičastvena nijansa. :))

      Delete
  6. Jako posebna boja i cine mi se slicnima Lime Crime Velvet ruzevima :) u zadnje vrijeme obozavam ovakve mat ruzeve sjajila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U ponudi zaista imaju prekrasne boje. :) Vjerujem da kvalitetom nisu ni blizu Lime Crime ruževima, ali za svoju cijenu su sasvim solidni. :D

      Delete
  7. Ne mogu ti opisati koliko se dvoumim oko ovoga, a smo je 1$!!! Hahhahahahahaha!!!! :D


    Boja je fantazija i savrseno ti stoji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Ena. :) Ja ću uvijek radije posegnuti za klasičnim mat ruževima jer ovaj zna uveliko isušiti usne, ali kad uzmem u obzir njegovu dugotrajnost mislim da vrijedi potrošiti taj dolar. :P

      Delete