Thursday, March 5, 2015

Avon Planet Spa Oriental Radiance Linija

U valentinovskom paketiću na recnziranje sam dobila tri proizvoda iz Avonove Planet Spa linije pod nazivom Oriental Radiance. U ovoj liniji se nalaze tri proizvoda, odnosno maska za lice, piling za lice i gel za umivanje. Sva tri proizvoda dolaze u pakovanju koje je karakteristično za ovu liniju. Maska i piling za lice dolaze u tubicama, dok se gel za umivanje nalazi u praktičnoj bočici sa pumpicom. 
Planet Spa. Sva tri proizvoda su obogaćena bijelim čajem i imaju biljni miris.Veoma sam se veslila isprobavanju ovih proizvoda jer uvijek rado kupujem proizvode iz ove linije.
Maska za lice je prozirna i ima gelastu strukturu. Potrebno ju je ravnomjerno nanijeti na suho lice izbjegavajući područje oko očiju, zatim ostaviti da se osuši, te nakon toga oguliti sa lica. Maska se veoma brzo suši što je dobro za sve nestrpljivce, a ako je lijepo nanešena, skida se u jednom komadu. Ono što mi se kod ovog proizoda nije dopalo jeste njegov jak miris alkohola. Mislila sam kako maska  zbog jakog mirisa neće odgovarati mojoj koži, ali sam joj dala priliku. Maska je kožu ostavila mekom i glatkom što me oduševilo, jer do sada nisam imala pozitivnih iskustava sa peel off maskama koje su moju kožu ostavljale zategnutom i suhom. Maska dolazi u pakovanju od 75 mililitara, a budući da je za cijelo lice potrebna mala količina tubica će vam dugo trajati. Preporučljivo je koristiti masku jednom sedmično, a rok trajanja joj je godinu dana. Cijena ovog proizvoda u aktuelnoj brošuri iznosi 6,50 KM.
Pilingom za lice sam oduševljena. Niti je previše grub, niti je previše blag prema mom licu, te sam sigurna da će odgovarati osobama sa osjetljivom kožom. Sadrži veoma sitne čestice koje dubinski čiste pore kože. Iako je preporučeno da se piling nanese na vlažnu kožu lica, radije ga koristim na suhoj koži jer mi se više dopada efekat koji pruža. Ako piling koristite na vlažnoj koži, on će biti mnogo nježniji prema njoj u odnosu na korištenje pilinga na suhoj koži. Kao što rekoh, drugi način mi je draži jer osjetim da je nakon umivanja moja koža dubinski očišćena i hidratizirana. Kao i peel off maska, dolazi u tubici od 75 mililitara i za razliku od nje nema toliko intenzivan miris. Osobama sa normalnom kožom preporučeno je koristiti ovaj piling tri puta sedmično. Rok trajanja ovog proizvoda je godinu dana, a njegova cijena u aktuelnoj brošuri je 6,50 KM.
Gel za umivanje dolazi u praktičnoj bočici sa pumpicom za lakše doziranje. Potrebno mi je pola pumpice za cijelo lice. Gel ne isušuje kožu i veoma je ugodan. Osim za jutarnje i večernje umivanje, odličan posao obavlja i u borbi protiv skidanja vodootporne šminke te ga često koristim u te svrhe. Ova umivalica je ušla u moju svakodnevnu rutinu kada je riječ o njezi kože. U bočici dolazi 150 mililitara proizvoda i potrebno ga je potrošitu u roku od jedne godine. U aktuelnoj brošuri umivalicu možete nabaviti po cijeni od 3,50 KM što je i više nego odlična cijena za ovako dobar proizvod, posebno kada uzmete u obzir da su proizvodi iz Planet Spa linije nešto skuplji.

Da li ste probali neke od ovih proizvoda i da li vam se dopadaju?

8 comments:

  1. Pa kako je ovako jeftin ovaj gel za ciscenje lica... hahahahahha.... treba mi pod hitno Avon lady! :D

    Maska mi se pravo svidja, moram to da probam! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena - uganjaj Neiru, ja kod nje naručujem :D ona je moja Avon Lady :D

      Delete
    2. Gel je mrak! Obavezno ganjaj Avon damu. :)

      Delete
  2. Meni su sva 3 ova proizvoda skroz odlicni. Pozitivno iznenadjena definitivno. :D Najvece zadovoljstvo mi je kad masku zgulim u jednom komadu hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sva tri su pun pogodak. :D Ovo je prva peel off maska sa koja nije oštetila moju kožu pa sam neizmjerno sretna. :D

      Delete
  3. Treba mi sve ovo.. pogotovo peel off maska :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Većina djevojaka je dobila proizvode za kosu. :D Sadržaj mog paketića mi se mnogo dopao budući da nisam neki znalac kada je riječ o njezi kose. :D

      Delete
  4. Meni je također ovo prva peel off maska koja njeguje kožu, baš je baršunasta nakon odstranjivanja maske. Zapravo s cijelom sam kolekcijom zadovoljna ali nekako mi je peeling najbolji, dovoljno nježan baš za moju suhu kožu :)

    ReplyDelete