Friday, June 12, 2015

Bornprettystore set kistova

Već sam vam pisala o tečnom, mat ružu Me Now Generation koji mi je ustupljen u svrhu recezije sa stranice Bornprettystore, a danas vam pišem o kistovima koji su takođe dostupni na njihovoj stranici.
Mnoge djevojke preferiraju nanošenje tekuće podloge isključivo prstima, i zaista nemam ništa protiv, ali tom metodom se nerijetko postiže neprirodan izgled. Dakle, ako ne želite ostaviti dojam "maske" na licu, preporučujem vam da si kupite kist za nanošenje tekućeg pudera. Na vama je da odaberete da li će vaš kist biti nižeg ili višeg cjenovnog ranga, što naravno, ne mora odrediti kvalitetu istog jer danas možete pronaći odlične kistove veoma prihvatljivih cijena. Upravo vam pišem o jednom takvom setu.
Set koji možete poručiti ovdje sadrži pet kistova: ravno rezani, koso rezani, zaobljeni (kupolasti), zaobljeni-koso rezani i špicasti (tzv. tapered) kist.

Drška kistova je napravljena od drveta koje je prelakirano crnom bojom mat završetka i metala u boji srebra, a njena dužina iznosi cca. 15.5 centimetara.

Kada sam dobila paketić, ostala sam veoma ugodno iznenađena jer kistovi nisu imali neugodan fabrički miris, što se nerijetko dešavalo sa ostalim kistovima koje sam poručivala preko interneta, a taj njihov miris nije mogao da se "istjera" samo jednim pranjem. Elem, prilikom prvog pranja nije ispala niti jedna jedina dlačica, a ova činjenica je ostala nepromijenjena i nakon mjesec dana svakodnevnog korištenja. Naravno, veoma bitno je pravilno pristupiti pranju i sušenju istih o čemu mogu pisati zaseban post. Dlačice koje su sintetičke su smeđo-bijele boje i dovoljno su gusto raspoređene da vašu podlogu divno blendaju. Smatram li da su dostojni svoje cijene od 15$? Apsolutno da! Nakon što je odzvonilo mom RT buffing kistu, koji je počeo sumanuto puštati dlačice, religiozno koristim ovaj set. Iako je dolar porastao, smatram da zaista vrijedi dati novac na ove divote (cca. 26 KM)
 Ravno rezani, koso rezani, zaobljeni i zaobljeni-koso rezani kist obično koristim za nanošenje tekuće ili kremaste podloge, ali takođe lijepo surađuju sa proizvodima u kamenu. Među njima ne pravim veliku razliku, obično ih rotiram dok ne dođe vrijeme za pranje istih. Tapered (špicasti) kist koristim kako bih izblendala korektor i setovala ga, a zbog svog oblika, može se koristiti i kao kist za konturiranje.
Dakle, ako želite kvalitetan set kistova po veoma prihvatljivoj cijeni, klik na link! Tu je i kupon kod 2MH10 koji možete iskoristiti na sve proizvode sa web stranice koji već nisu na sniženju.




4 comments:

  1. Lijepi su skroz.. Šteta što je dolar otišao gore. prokleti bili :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otkako je dolar skočio i ebay počeo da kasni sa paketima, ništa nisam kupila preko neta. :(

      Delete
  2. Imam i ja ove kistove ali su meni užas, sve su dlake opale i sporo se suše bukvalno 2 dana treba :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajoj, nadam se da ih neće zadesiti ista sudbina. I mene strašno nervira što im toliko vremena treba da se osuše. :/

      Delete