Thursday, July 9, 2015

Avon Magic Effects Mineral Crush- Agate

Moram priznati da nisam ogroman lakoholičar, što ćete vjerovatno primijetiti na fotografijama jer još uvijek nisam savladala umijeće lakiranja noktiju, ali nisam mogla da ne napišem recenziju o mom omiljenom teksturcu iz Avona. Riječ je o laku iz linije Magic Effects Mineral Crush u kojoj možete pronaći šest predivnih nijansi, a u ovom postu vam predstavljam miljenicu Agate.

U staklenoj bočici se nalazi 10 mililitara plavo-ljubičaste šljokičaste predivnoće u koju sam se zaljubila na prvi pogled. Naime, nijansa je veoma zanimljiva i u ovisnosti od kuta prelamanja svjetlosti ovaj lak je nekada plav, a nekada ljubičanstven. Kao što možete vidjeti na fotografijama lak ostavlja pjeskoviti finish na noktima, a uz par premaza bezbojnim lakom dobit ćete finish visokog sjaja. 

Lak je dosta gust, pa ćete ga moći nositi i u jednom sloju, ali ako želite boju koju vidite u bočici onda ih trebate prelakirati dva puta. Ono što mene posebno raduje kod Agate, kao i kod svih Mineral Crush lakova jeste činjenica da se veoma brzo suše. Dok nalakirate jedan sloj laka na deset noktića, već možete krenuti i sa drugim slojem. Suh je u roku od 2-3 minute, tako da odmah možete zaposliti ruke. Osim što se brzo suši, on takođe ima i jako lijepu trajnost. Na mojim noktima izdrži i do sedam dana.

Nažalost, u brošuri C10 ne možete naći ove lakove, ali sam sigurna da će biti dostupni u nekoj od narednih. Ako volite šimer, šljokice i teksturace, obavezno si kupite jedan od lakova iz ove linije. U ponudi su Agate, Diamond, Pearl, Rose Quartz, Ruby i Topaz.


Ocjena 5/5

*Pr uzorak

4 comments: