Saturday, August 1, 2015

Bourjois Rouge Edition Velvet 04 Peach Club

Ljeti volim da nosim jarke, upadljive boje na usnama, ono što ne volim jeste da razmišljam o tome da li ruž stoji na mjestu, da li se razmazao i kako izgleda nakon jela i pića. Iz ovih razloga sam se nedavno zaputila do CM-a kako bih se počastila i odabrala jedan od Bourjois Velvet  ruževa o kojima sam čitala mnogo hvalospjeva i koji su dobro poznati i voljeni u blogosferi.
Rouge Edition Velvet je linija u kojoj možete pronaći osam prelijepih nijansi, i bilo mi je veoma teško da se odlučim samo za jednu. Ipak, izbor je pao na ne tako upadljivu breskvastu nijansu sa narandžastim podtonom 04 Peach Club. Ako tražite mutiranu narandžastu boju, odnosno  niti previše upadljivog niti previše blagog koraljca, onda je ovo prava nijansa za vas

U prozirnoj, plastičnoj bočici veličine prosječnog ruža nalazi se 6.7 ml proizvoda koji treba da se potroši u roku od jedne godine. Odlično je i to što svaki od ovih ruževa ima poklopac koji je identičan boji unutar bočice. Aplikator je spužvast, njime veoma lako i precizno mogu nanijeti ruž, a na aplikatoru uvijek ostane idealna količina proizvoda koja mi je potrebna za jednu usnu. 
Tekstura ruža je predivna i izuzetno puterasta, jednostavno klizi po usnama, ma mogla bih cio dan da ga mackam. Potrebno mu je pet minuta da se u potpunosti osuši i postane mat. Uopće ne isušuje niti zateže usne, čak nemate osjećaj da nosite mat ruž. Ono što većini djevojaka smeta kada je riječ o ovim ruževima jeste njihov miris na koji sam ja ravnodušna. Ipak, savjetujem vam da prije kupnje pomirišete tester i da izbjegnete kupovinu ako vam miris strašno smeta.

Borjois kaže kako velvet ruž na usnama traje  čak 24 sata, a ja sam ga testirala na 15 sati u ekstremnim uslovima, s obzirom da sam izvršila sitnu popravku nakon šest sati nošenja. Elem, za vikend sam išla na planinu, a vlaga u zraku uopće nije smetala ružu koji sam nanijela. Kad sam rekla da je bio testiran u ekstremnim uslovima stvarno sam to i mislila, naime, ruž je preživio zaron u trajanju od sat vremena, a da sam ga nakon toga korigovala samo u unutrašnjem dijelu usana gdje se boja izgubila (dokaz će biti priložen u fotografijama). Nakon toga je preživio i ručak, a uveče, kad sam došla kući morala sam ga skidati maslinovim uljem jer ga nisam uspjela skinuti vodom niti micelarnom.

Ljubiteljicama mat, ruževa definitivno preporučujem kupnju nekog od velvet ljepotana prvenstveno zbog njihove dugotrajnosti i osjećaja koji pružaju usnama (a koji nije nimalo neugodan). Vrijedi li dati 20-ak KM? Apsolutno! Definitivno ću si kupiti još dvije nijanse jer me Peach Club oduševio. :)
  
ocjena: 5/5

4 comments:

  1. Nisam probala jos nijedan iz Velvet kolekcije,ali vjeruj da cu sada.Super je sto su tako matt,ali izgleda da ne isusuje usne,nadam se da imaju tamije nijanse,cijena jest visocija ali sta je tu je haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolji tekući ruž koji sam ikad probala, vrijedi svake marke :) I ja radije nosim tamnije nijanse pa ću si kupiti neku :)

      Delete
  2. E ova slika pod vodom sve govori :D morat ću si nabaviti neki, nemam niti jedan u kolekciji...oh the shame :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čekaj akciju pa mijenjaj stanje :D You have to! :D

      Delete