Wednesday, August 26, 2015

Golden Rose Velvet Matte #28


Iz lijepe nam Turske, od svima dobro poznatog brenda Golden Rose stigle su četiri nove nijanse Velvet Matte ruževa; 28, 29, 30 i siyah (crni ruž). Iako o njima nisam pisala na blogu, Velvet Matte su meni omiljeni ruževi, skupljam ih kao pokemone i jedva sam čekala da nove nijanse stignu kod nas kako bih mogla kupiti ljubičanstveni ruž 28.

Velvet Matte ruževi dolaze u plastičnoj, tamnocrvenoj ambalaži u kojoj se nalazi 4.2 grama proizvoda koja treba potrošiti u roku od dvije godine.  Ambalaža im nije pretjerano kvalitetna, ali je mnogo bolja od ambalaže ruževa iz njihove klasične linije. Za razliku od ruževa iz klasične linije koji dolaze u kartonskim kutijicama, svaki ruž iz Velvet Matte kolekcije zaštićen je prozirnom folijom, koja mi je sretnije rješenje od kartonskih kutijica jer znate da nikakvi prstići nisu dirali vašeg ljubimca. Miris im je blag, vanilast i mnogo je ugodniji nego kod ruževa iz klasične linije. Cijene se kreću od 3.5 do 5 KM. Kod ovih ruževa definitivno ne vrijedi ona "koliko para, toliko muzike", jer su zaista savršeni. Inače nemam problema sa suhim usnama, a osobama koje imaju, preporučujem piling. Ne morate kupovati fensi pilinge, dovoljno je da pomiješate malo maslinovog ulja sa šećerom.

Nijanse koje posjedujem se jako lijepo nanose, i u jednom premazu pružaju boju koju vidite u ambalaži. Ugodni su na usnama, uopšte ih ne isušuju, a najbolja stvar je to što traju, traju i traju... 
 Çok güzel Turci! Logično je da sam iste karakteristike očekivala i od ove nijanse, ali sam se nažalost prevarila.

Kao neko ko strašno voli nositi tame i "hrabre" ruževe, u nijansu 28 sam se zaljubila na prvi pogled
Ljubičanstveni subjekt je stvarno lijep,i u to nema sumnje ali je problem u njegovoj formuli. Na stranu to što su mi potrebna tri-četiri premaza kako bih postigla boju iz ambalaže jer mi uopšte ne smeta da se mackam njim. Problem je u tome što se ta divna boja u uglovima i u srednjem dijelu usana izgubi u roku od petneastak minuta, a taj nimalo lijep prizor možete vidjeti na jednoj od  fotografija ispod. Ukoliko ovaj ruž fiksirate translucentnim puderom, trajnost će biti mnogo bolja, ali ako slučajno budete trljali usne jednu o drugu, opet nastaje belaj i morate se ponovo mackati. 

Najsličniji dupe koji sam mogla naći u svojoj kolekciji jeste Essence-ov 01 It wasn't Me ruž iz limitirane kolekcije Good Girl Bad Girl, i kada bih morala birati uvijek bih radije i bez razmišljanja odabrala Golden Rose ruž, jer ima bogatiju teksturu, mnogo se ljepše i lakše nanosi od Essence-ovog koji je kremastiji i koji se neravnomjerno nanosi. 

Već sam prethodno spomenula kako sam ljubitelj čudnih nijansi, a ovo očigledno nije nijansa za svaki dan. Zbog predivne boje koju ćete teško naći u ponudi drogerijskih brendova, Golden Rose-u opraštam teksturu, a nakon muka koje mi je zadavao Essence ruž, Velvet Matte dođe kao melem. Fotografije su loše jer sam jedva čekala da isprobam ovu nijansu pa se izvinjavam zbog toga.

18 comments:

  1. Meni izgleda predobro i jedva čekam da ga kupim :)

    ReplyDelete
  2. Meh, oprostit ću mu sve, nisam ja Superman :D Kupujem ga prvom prilikom, kao i dva mu drugara, prethodnika :D Prelijep je i jedva čekam da ga imam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pošto si ga kupila, ja jedva čekam da se zajedno prošetamo noseći iste ruževe. <3

      Delete
  3. Nijansa je bas intenzivno ljubicasta i vidim da je bas dobro pigmentovana,isprobala sam jednu drugu nijansu velvet ruževa i bilo je dobro dok mi se nije poceo isusivati,ali moguce je da ovisi o tome kako se njeguju usne sto ja ne radim ocigledno.
    Divno ti stoji,mozda ponovo isprobam neku nijansu jer ima divnih, xx

    Pratim te :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako budeš njegovala usne, nećeš imati problema sa ovim ruževima. Sigurna sam da ćeš pronaći nijansu po svom ukusu. :))

      Delete
  4. Odlično! Draža mi je ljubičasta poput Heroine-a od MAC-a, ali i ovo je super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je prva hladna ljubičasta koju posjedujem, i baš je posebna. :)

      Delete
  5. predivno izgleda, imas divne usne :)

    ReplyDelete
  6. Apsolutno divan, kupujem! I imaš wow usne :)

    ReplyDelete
  7. Magičan je. Zaljubila sam se u nijansu od trenutka objave. A tebi stoji toliko dobro da ga nikada ne bi trebala skidati :*

    ReplyDelete
  8. Koja boja :D i kako ti dobro stoji :D <3

    ReplyDelete
  9. Boja je super iii prelepooooo ti stoji! :) :*

    ReplyDelete