Tuesday, October 20, 2015

Farmasi Matte Lipsticks 15, 16, 17, 18, 19, 20

Nedavno sam od Farmasi Cosmetics BiH dobila paket njihovih proizvoda koji su mi uljepšali tmuran, kišni dan. U paketu se našlo sedam novih nijansi ruževa iz njihove veoma popularne matte linije, dva foundation stika i sjenilo za popunjavanje obrva. Sjenilo za popunjavanje obrva kao i ruž u nijansi 14 su bili dio darivanja, a danas vam pišem o nijansama koje su pronašle mjesto u mojoj kolekciji. Ruževi su najzahtjevniji za recenziranje ali i najzabavniji. Iako sam izdvojila dovoljno vremena za njihovo fotkanje, ipak dvije fotografije nisu ispale kako treba, pa sam ih preuzela od Mele sa bloga Mella e Canella i zahvaljujem joj se na tome.
Nova matte lipstick kolekcija ukupno broji osam nijansi ruževa, a šest ih se našlo u mojim rukama. 
Unutar crne, mat, kartonske ambalaže dolaze ruževi čije je pakovanje od crne, sjajne plastike na kojoj je ispisano ime brenda. U plastičnom pakovanju u kojem ćete dobiti 4 g proizvoda, po zatvaranju se čuje klik, tako da možete biti sigurne da se neće otvoriti u torbi ili neseseru. Takođe, na dnu ovih ruževa se nalaze naljepnice sa brojem vaše nijanse, ja ih zbog naljepnica držim naopako okrenute i nisam imala problema sa ispadanjem iz njihovog ležišta.
 Omiljeni finish mi je matte, te me veoma obradovalo to što sam upravo ovu liniju dobila na testiranje. Farmasi za ove ruževe kaže da su posebno dugotrajni i pigmentirani sa izrazitom mat završnicom, koja pruža mat boju u samo jednom nanosu. Dolaze u čak osamnaest nijansi, a vi ćete ih željeti sve. Istina, želim skupljati ove ruževe kao pokemone jer sam oduševljena njima, a otkako sam ih dobila, samo njih nosim na usnama.
Dopada mi se to što ih mogu nositi bez stalne potrebe za njihovom korekcijom. Iako formula kod svih nijansi nije ista, a samim time ni njihova trajnost na usnama, svi oni će preživjeti piće, pa čak i jelo (naravno, ne masno, jer ne postoji ruž koji je otporan na to). Ove sedmice sam imala svadbu na kojoj sam nosila ruž u nijansi 19 Autumn i bez popravke je izdržao 5 sati. Iako su mat, ne uvlače se u sitne bore i uopšte nisu neugodni za nositi. Promo cijena ruževa je 5 KM, dok je njihova redovna cijena 9,90 KM, s obzirom na kvalitet koji dobijate, njihova cijena je smiješna. Svima preporučujem ove ruževe, a i sama ću si nabaviti još par nijansi. :)
Njihov miris je veoma blag, vanilast te ga nećete osjetiti nakon što ga stavite na usne.


15 Light Champagne- Inače nisam ogroman fan nudaća, i nekako uvijek ostanem ravnodušna na takve nijanse, ali ovo je najdivniji mogući nudać. Nije nijansa sa kojom ćete izgledati mrtvo, jednostavno je predivna, savršena i ne znam koji još kompliment da joj udijelim. Lako se nanosi i u potpunosti je mat. 

16 Sierra- Nijansa koju sam prvu probala i odmah se zaljubila u nju, sadrži toplije podtonove u sebi, a lijepo će stojati i uz dnevne i uz večernje lookove. Takođe ima mat završnicu.

17 Brave Pink- Kao što joj ime kaže, prava, hrabra pink nijansa. Jako je vibrantna i znam da ću je nositi jako često u proljetnim i ljetnim danima. Ima kremastu završnicu.

18 Diva- Veoma specifična crvena nijansa koja u sebi sadrži pink podton. Manje je kremasta od nijanse 17

19 Autumn- Savršena nijansa bobičastog voća za jesenji i zimski period. Veoma mi je draga i preporučujem je svim ljubiteljicama tamnih ruževa. Njena završnica takođe nije u potpunosti mat, nego je kremasta.

20 Orchid- Ljubičanstveni ruž koji je takođe savršen za hladnije dane. Najkremastiji je od svih ruževa iz matte kolekcije.


Koje nijanse vam se najviše dopadaju?


17 comments:

  1. Divne su nijanse :D ljubičasti je naj

    ReplyDelete
  2. 16 i 19 su mi super i cini mi se da cu ih naruciti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su odlični, koju god nijansu naručiš, nećeš pogriješiti :)

      Delete
  3. 15, 16 i 19 su fenomenalne. Prelijepe su, a na tebi mi se najviše sviđa 18 :)

    ReplyDelete
  4. Sve nijanse su super i odlično ti stoje :D

    ReplyDelete
  5. Blago ti se, svaka ti nijansa odlično stoji :-)

    ReplyDelete
  6. Nijanse su sjajne! Bas mi se dopadaju! :)

    ReplyDelete
  7. Moji favoriti su takođe 16 i 19 :D Fino ti stoje sve nijanse :)

    ReplyDelete
  8. 15,19,20 su mi najljepše :).sve ti lijepo stoje.

    ReplyDelete
  9. Strasne su mi ove nijanse, ne znam koju bih prvo isprobalaaa :)

    ReplyDelete