Thursday, March 2, 2017

Catrice LE Pret-a Lumiere highlighting powder CO1 Luminious Lights

Catrice-ova sjenila iz Pret- a Lumiere limitirane kolekcije sam još davno vidjela na njihovom stalku, ali me nisu posebno privukla. Međutim, nedavno sam otišla u CM, i tamo sam pronašla mnogo zanimljivih noviteta od brenda Catrice. Uglavnom su to highlighteri, pa tako u ponudi imaju: Gel Strobing Highlighter, Illuminating Serum Primer, Face Glow i Highlighting Powder. 

CO1 Luminious Lights, CO2 Golden Glow i CO3 Prismatic Pink su highlighteri u kamenu od kojih sam odabrala onaj najsvjetliji- Luminious Lights.
Dolazi u čvrstoj, prozirnoj ambalaži koja je standardna za ovaj brend, uz neke rose gold momente. Sadrži 4.91 gram, a rok trajanja mu je godina dana. Iz Catrice-a kažu da je ovo proizvod svilenkaste teksture koji se lako blenda.
 Kada sam prvi put swatcala ovaj proivod na ruci, bila sam oduševljena njegovim izgledom i sjajem koji daje koži. Potom sam swatchala i druga dva highlightera (Golden Glow i Prismatic Pink) iz ove kolekcije, i moram priznati da su se oni mnogo ljepše swatchali od nijanse Luminous Lights, dakle, bili su mnogo svilenkastiji. Ipak sam odabrala prvu nijansu, jer mi se činila savršenom za osobe svijetle puti.
Nijansa je boje šampanjca sa rozim odsjajem i hladnog je poddtona. Sadrži sitni shimmer koji nije bio vidljiv kad sam ga swatchala na ruci, ali Avaj! Čim sam uzela fan kist u ruke i nanijela ga na jagodice, zapitala sam se gdje je ona pigmentiranost i zašto vidim toliko šimera. Pokušala sam koristiti sintetički kist, on je za razliku od kista od prirodne dlake pokupio više proizvoda, ali ga nije lijepo blendao. Elem, moja koža lica tada je bila izrazito suha, posebno u predijelu obraza, a ovaj proizvod se hvatao za suhe dijelove i dodatno ih je naglašavao. Rekla sam da ću mu pružiti šansu kada se stanje moje kože popravi, i nije me razočarao iako sam mu morala posvetiti nešto više pažnje.
Za suhokošca kao što sam ja, najbolje rezultate daje kada ispod podloge nanesem hidratantnu kremu ili Nivea Men After shave balm. Primijetila sam da može izgledati patchy ako je lice potpuno matirano, pa ne bih preporučila korištenje mat pudera uz ovaj proizvod.
Mana ovog proizvoda je to što se mnogo trusi, pa ga zaobiđite ako vam to jako smeta. Takođe mislim da neće odgovarati svim tipovima kože jer djeluje isušujuće.
CO1 Luminious Lights, CO2 Golden Glow i CO3 Prismatic Pink (s lijeva nadesno)
 Ovi highlighteri koštaju nešto više od 10KM, za svoju cijenu su jako dobri. Nijansa koju imam savršeno odgovara osobama svijetle puti, a ja ću vjerovatno kupiti i zlaćanu nijansu jer mi se njena tekstura dopala na prvi swatch.

Ocjena: 7/10

4 comments:

  1. Jojjj kako su divne nijanse, a i sam blog mi se jaaako dopada!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenk juuu :)) fajnli sam zadovoljna izgledom :D

      Delete
  2. Po swatchevima kako vidim, i ja bih odabrala bas taj prvi :D nekako mi najljepsa nijansa, i volim da ima vise sjaja a manje boje u sebi, ova druga dva imaju vise boje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sva tri divno šljašte, ali nemam puno izbora jer sam duh :D

      Delete