Wednesday, January 21, 2015

Avon Ultra Color Indulgence Ruževi


Iz dragog nam Avona stiglo je dvadeset noviteta u vidu Ultra Color Indulgence ruževa za usne, a u današnjem postu ću vam predstaviti dvije nijanse iz ove kolekcije Tawny Rose i Plum Verbena.

 U elegantnoj, crnoj ambalaži od čvrste plastike dolazi tri grama proizvoda za koji ćete u brošuri C2 izdvojiti 5,90 KM, dok njihova regularna cijena iznosi 13,90 KM. Rok trajanja ovih mališana je tri godine od datuma proizvodnje.

 Kolekcija ovih ruževa je posebna po tome što u svojoj formuli sadrže hidratantni gel koji osigurava lako nanošenje ovog proizvoda kao i osjećaj hidratacije. S obzirom na ovakvu formulu, ruževi imaju blagu pigmentaciju i balzamast osjećaj na usnama što mi se veoma dopada. Još jedna stvar koja mi se dopala jeste njihov blagi, voćni miris u koji sam se zaljubila. Naravno, taj miris se ne osjeća na usnama što je svakako pogodno za sve one koji ne vole da njihovi ruževi imaju miris. Veliki plus je i to što ruževi sadrže zaštitni faktor 15 što je idealno za toplije vremenske prilike.

Lijevo Plum Verbena, desno Tawny Rose.
Plum Verbena jedan je od najtamnijih ruževa iz ove kolekcije, a kao što možete vidjeti ima sheer odnosno balzamast finiš na usnama. Kod nanošenja, ovoj nijansi je potrebno posvetiti malo pažnje kako biste je ravnomijerno nanijeli. Takođe, moja preporuka je da usne obrubite olovkom u boji ruža kako on ne bi "curio" van linije usana. Ruž je na mojim usnama izdržao dva sata, a nakon toga se počeo uvlačiti u fine linije zbog čega mi je bila potrebna popravka.
Nijansa Tawny Rose je savršeni nudać koji već dugo tražim. Opisala bih je kao "my lips but better" nijansu u koju sam se veoma brzo zaljubila. Uopšte ne naglašava fine linije usana, a daje vam savršenu boju koja će ići uz malo naglašeniju šminku očiju. Eto, otkrila sam vam i svog favorita kojeg danas cio dan nosim na usnama i sigurna sam da će ući u moje favorite među ruževima općenito.

Kako vam se dopadaju ovi ruževi? Planirate li nabaviti neku od nijansi iz ove kolekcije?

14 comments:

 1. Ooh Tawny Rose je najbolji nude do sad, maznucu ti ga cim budem kod tebe :p <3

  ReplyDelete
 2. divan je nudać :D a za plum verbena sam mislila da je bar malo tamniji i pigmentiraniji :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nudać je car. :D A od drugog sam i sama očekivala malo više.

   Delete
 3. Meni se svidjaju obje nijanse :) ali mi je favorit Royal Peony

  ReplyDelete
 4. tawny rose je stvarno prelijep. plummy bi bio ljepši da je pigmentiraniji.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se s tobom, ovo je stvarno maksimum koji sam izvukla od plummy nijanse. :D

   Delete
 5. Ahh i Tawny Rose mi je prelijep! On i Honey Flower, dođi mi pa da se mijenjamo :p

  ReplyDelete
 6. Isprobala sam ih i stvarno su odlični. Tawny Rose mi je prekrasan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tawny je ljubav na prvo nanošenje. :D Ne skidam ga sa usana. :))

   Delete
 7. Tawny Rose je prelijep :D Savršena nude nijaaansa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Slažem se Amila, postao mi je omiljeni nudać. :)

   Delete